Bemutatás

goetheEgyetemünkön a német nyelv és irodalom oktatásának immár tizenöt éves hagyománya van, ami kiváló alapokat biztosít az önálló germanisztika szak működéséhez, és lehetővé teszi a német nyelvvel, irodalommal és kultúrával való elmélyült foglalkozást. A Német nyelv és irodalom szakot a PKE szakjai közül elsőként akkreditálta az Országos Akkreditációs Tanács, így végzős hallgatóink az Oktatási Minisztérium által elismert diplomát kapnak.

A hallgatóknak színvonalas képzésben van részük: komoly szaktudással rendelkező, országos és nemzetközi szinten is elismert oktatók, neves magyarországi vendégtanárok és német anyanyelvű munkatársak, külföldi ösztöndíj-lehetőségek, egy jól felszerelt tanszék (számítógép, Internet stb.) és egy gazdag, folyamatosan fejlődő könyvtár segítik szakmai fejlődésüket. A Partiumi Keresztény Egyetem áttekinthető méretű, fiatalos, hallgatóbarát intézmény, ahol valamennyi oktatási épület, könyvtár stb. gyalog, percek alatt könnyen elérhető, vagyis ahol a hallgató kényelmes, színvonalas és inspiráló körülmények között készülhet fel az értelmiségi pályára.

Akkreditált mesteri képzés a Partiumon!

Az egyetem akkreditációjának köszönhetően mesteri képzés szervezésére is elnyertük a jogot: így a 2009/2010-es egyetemi évtől akkreditált mesteri képzést indítottunk Többnyelvűség és multikulturalitás címmel.


Tanszékvezető:

Dr. Bánffi-Benedek Andrea, egyetemi docens

  • E-mail: benedekandrea@yahoo.com
  • Telefon: +40-259-418252/120, +40-259-418244/138
  • Fax: +40-259-418252, +40-259-41824

Titkárság:

Szlopp Bernadett, titkárságvezető


Elérhetőségek: