Deschiderea festivă a Filialei România de Vest a Asociației de Limba Germană (GfdS – Wiesbaden/Berlin).

În data de 15 aprilie 2019 a avut loc la UCP deschiderea festivă a Filialei România de Vest a Asociației de Limba Germană (GfdS – Wiesbaden/Berlin).

În cadrul ceremoniei de deschidere Prof. Dr. Elisabeth Knipf-Komlósi   profesoară la Universitatea „Eötvös-Loránd” din Budapesta și titularul premiului Jacob și Wilhelm Grimm al Serviciului German de Schimb Academic a susținut o prelegere cu titlul „Dynamik im Wortschatz und die Varietätenfrage im Gegenwartsdeutschen” (Dinamica în vocabular și varietățile limbii germane contemporane).

În cadrul deschiderii, participanților li s-a oferit posibilitatea de a deveni membri ai Filialei GfdS România de Vest.

Asociația de Limba Germană (GfdS) este o asociație susținută de către landurile federale germane și de către guvernul german, al cărei scop este cercetarea, păstrarea și consolidarea statutului internațional al limbii germane. Asociația de Limba Germană (GfdS) a înființat în întreaga lume 101 de filiale, dintre care 57 funcționează în străinătate. Până în prezent în România a funcționat o astfel de filială numai în București. A doua filială GfdS s-a deschis în Oradea.

Următoarea prelegere va avea loc în noiembrie 2019.

1 Feierliche Eröffnung des Gfds Zweiges Westrumänien2 Eröffnungsvortrag Prof Dr Elisabeth Knipf Komlósi3 Eröffnungsvortrag Prof Dr Elisabeth Knipf Komlósi4 Eröffnungsvortrag Prof Dr Elisabeth Knipf Komlósi5 Eröffnungsvortrag Prof Dr Elisabeth Knipf Komlósi