Ötödik nap Drezdában 5.

Május 6-a: Drezda és Moritzburg

Az ötödik napot már Drezdában kezdtük és meglátogattuk a Drezdai Műszaki Egyetemet, ahol a Német Mint Idegen Nyelv Tanszék munkatársa, Dr. Ulrich Zeuner röviden bemutatta nekünk az egyetemet, különös hangsúlyt fektetve a Német mint idegen nyelv szakra. Érdekes volt megismerni azt az interaktív és új tanulási módszert, amelyet ő személyesen alkamaz az órák keretén belül, és amely közkedvelt a diákok körében is. Továbbá hallhattuk, hogy milyen projektek és közös munkák folynak egy germanisztikát tanuló moszkvai csoporttal. A szívélyes fogadtatás után ez is bizonyította, hogy a multi- illetve interkulturalitás ott is fontos szerepet játszik az egyetmi életben.

Az egyetem után a Frauenkirche-t látogattuk meg. Be is mentünk és részt vettünk egy áhítaton. Az áhítat orgonajátékkal kezdődött, Johann Sebastian Bach egyik művét játszották el. Ez egy különleges élmény volt számomra, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. A templom hatalmas és gyönyörű kívül-belül.

Dsc09629

Ezután elkezdődött az igazi városnézés, ami rengeteg sétával és sok szép látnivalóval járt. Végigsétáltunk a Brühl teraszon, ahonnan láthattuk az Elbát, hídakat, hajókat. Elsétáltunk a Theaterplatz-ra és közben láthattuk a dómot, a kastélyt és a Semperopert. Voltunk a Zwingernél, ami Drezda leghíresebb látnivalója.

Dscf9107

Dscf9068

Dsc09846

Hatalmas, régi és nagyon szép épület, az udvara pedig gyönyörű.

Dsc09870

Végül megtekinthettük a Fürstenzugot, ami egy falfestmény, melyet porceláncsempével mozaikszerűen raktak ki.

A napot a Moritzburg kastély meglátogatásával zártuk, ami felüdülést jelentett az egész napos járkálás után. A kastély Drezdától nem messze, egy tó közepén terül el, és a 18. században I. Frigyes Ágost szász királyt vadászkastélya és nyári palotájaként működött.

Dsc09935

Megcsodáltuk a barokk kastélyt és gyönyorű kertjét, készítettünk pár vidám csoportképet és fáradtan bár, de csodás élményekkel gazdagodva tovább utaztunk Berlinbe.

Dsc09972

forrás: nemetszak.partium.ro